Ana- Simona Negomireanu
Președinte IREA/ cercetător în pedagogie
Email: simona.negomireanu@irea.ro
Număr de telefon: 0729505143
Ana-Simona face parte din echipa IREA din anul 2015, ca și asistent de cercetare, după o perioadă de timp în care a activat atât în domeniul educaţiei adulţilor ca referent educational, dezvoltând diverse programe educaţionale la nivel comunitar, apoi ca psihopedagog de recuperare în cadrul unui ONG oferind servicii specifice de sprijin şi educaţionale pentru copiii şi tinerii proveniţi din mediu puternic dezavantajat social.
Din 2017 este Președintele IREA. Licențiată în pedagogie, absolventă a Masterului: Management Educațional și Dezvoltare Curriculară la Facultatea de Sociologie și Psihologie, Universitatea de Vest din Timișoara. În prezent este studentă doctorandă la Școala Doctorală de Psihologie, Științe ale Educației în anul al doilea.
Domenii de interes: abilități de bază pentru adulți și învățare la locul de muncă, învățare și dezvoltare comunitară. Are experiență în formarea, proiectarea, planificarea și implementarea programelor educaționale, inclusiv abilități de bază pentru tineri și adulți, precum și în gestionarea proiectelor educaționale.
Este activă în educația adulților și în cercetarea științifică, participând sau organizând numeroase evenimente naționale și internaționale.
Denisa Mariana Centea Lombrea
Cercetător în pedagogie
Email: denisa.lombrea@irea.ro
Numar de telefon: 0723773421
Motto: “Educația este cea mai puternică armă pe care o poți folosi pentru a schimba lumea.” - Nelson Mandela
Denisa Mariana Centea activează în sectorul educației adulților și a cercetării științifice de peste 7 ani, din 2013. Este absolventă de Pedagogie din cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie, Departamentul de Științe ale Educației din cadrul Universității de Vest din Timișoara, a urmat masteratul de Management Educațional și Dezvoltare Curriculară (UVT), în prezent fiind studentă doctorandă la Școala Doctorală de Psihologie, Științe ale Educației.
În acești ani a lucrat în cadrul numeroaselor proiecte de cercetare educațională (inclusiv proiecte Erasmus+, peste șapte la număr) concentrându-se pe abilitățile de bază în educația adulților și învățarea la locul de muncă, profesionalizarea formatorului pentru adulți, impactul noilor tehnologii asupra învățării adulților, incluziunea socială și cetățenia activă în educație, învățarea intergenerațională și îmbătrânirea activă, învățarea și dezvoltarea comunității. În urma cercetărilor desfășurate din educația adulților, a dezvoltat programe pentru numeroase pachete de formare axate pe basic skills, soft skills și TIC. A participat la organizarea mai multor conferințe și evenimente, inclusiv abilități de bază și migrație. Alocă permanent timp pentru dezvoltarea profesională prin participarea la diferite evenimente privind educația adulților, studierea noilor tendințe în domeniu, scrierea și publicare de articole științifice.
Urmărește cu foarte mult interes ideile și discuțiile împărtășite pe platformele EPALE (ePlatform for Adult Learning in Europe) și TED (Technology, Entertainment and Design).
Colaboratori:
Laura Malița este lector univ.dr. în cadrul Facultății de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării, UVT, Laura MALITA a absolvit Informatica (BA) și Sociologia instituțiilor politice și administrative (AM), ambele de la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), România. Are un doctorat în Sociologie Web de la Universitatea din București, România, fiind implicată continuu în cercetare și proiecte și activități naționale și internaționale cu subiecte legate de învățare socială, aspecte sociale web și comportamentul utilizatorilor, ePortofolii pentru dezvoltare profesională și academică, povestiri digitale, cetățenie digitală, orașe (inteligente) de învățare, comunități online și comunicații, dezvoltare profesională a profesorilor. La UVT, predă despre utilizarea aplicațiilor de socializare în procesul de învățare și dezvoltare profesională, de asemenea, în alte scopuri (adică cursuri transversale cu studenți de la toate facultățile de la Universitatea de Vest din Timișoara). De asemenea, este co-autoră a unor cărți recente cu subiecte de la povestiri digitale, portofolii electronice, angajabilitate și social media în scopuri academice, OER & e-Learning, publicate la diferite edituri internaționale și naționale. Este, de asemenea, autor sau coautor a aproximativ 50 de articole care acoperă subiectele menționate mai sus.
Gabriela Grosseck este conferențiar univ.dr. în cadrul Departamentului de Psihologie al Universității de Vest din Timișoara. Interesele sale de cercetare se concentrează în arealul pedagogiei online, instruirii asistate de noile tehnologii informaționale și de comunicare, educației deschise. Are experiență mai ales în utilizarea TIC în educație (predare, învățare și cercetare), o experiență solidă în formarea studenților / profesorilor atât în medii față-în față cât și online. Timp de aproape un deceniu, ea a fost redactor-șef la Revista de Informatică Socială din România. Autor a numeroase articole în domeniul e-learning 2.0, speaker la diferite evenimente internaționale, organizator de workshop-uri, membru al diferitor comitete editoriale (reviste și conferințe). Interesele sale în cercetare acoperă principalele aspecte ale educației deschise, OER/OEP și MOOC, instrumente Web 2.0 și tehnologii în învățământul superior, aspecte de colaborare și utilizarea adecvată a social-media (de către profesori, studenți, cercetători, factori de decizie politică și alți actori cu rol în educație).
Ramona Bran este lector univ.dr. la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT)din anul 2005 în cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie. A studiat limba și literatura engleză la UVT și a finalizat un masterat de anglisticăși americanistică, tot la UVT. Apoi a urmat studiile doctorale la Universitatea TU Dortmund, Germania, sub coordonarea prof. univ. dr. Walter Grünzweig. A obținut titlul de doctor în filologie în 2014, în urma susținerii tezei interdisciplinare cu titlul „Immigration: A Lifelong Pregnancy? An Analysis of Jhumpa Lahiri’s Fiction”. Diploma de doctor i-a fost recunoscută de Ministerul Educației și cercetării din România în 2015. Asist. univ. dr. Ramona-Alice Bran este membru în organizaţii profesionale sau ştiinţifice precum RAAS (The Romanian Association for American Studies) și SRSAA (Societatea Română de Studii de Anglistică şi Americanistică), afiliată la ESSE (The European Society for the Study of English), dar şiîn comisia de imagine a FSP. În prezent, este preocupată de integrarea OER și MOOC în activitățile sale didactice, inclusiv predarea limbii engleze prin utilizarea tehnologiei.