Here we are at the end of our project, yet not at the end of our adventure. Check out the results we achieved and continue to follow us for more activities!
The Romanian Institute of Adult Education was the host of a new and last series of events to disseminate the results of the SoundBeatsTime project, happening in Timișoara, Romania, with the participation of representatives of Yellow Shirts Romania and Giovani senza Frontiere Italy as well.
https://www.soundbeatstime.com/post/final-conference-of-soundbeatstime
Since December 2022, the Italian partner held as well its multiplying event, the partners reunited once more in Baia Mare, Romania, as well as we launched the audio creations of the mobilities' participants and our last guide dedicated to beginning NGOs in the world of projects.
https://www.soundbeatstime.com/post/newsletter-5
The end of 2022 was pretty intense too. Starting with the autumn we held our last 2 mobilities in Italy and Romania, started with the multiplying events and said goodbye to Diletta at the end of the internship.
https://www.soundbeatstime.com/post/newsletter-4
Here we are with our second newsletter. We were busy in the past months with more and more activities of SoundBeatsTime, so here they are: https://www.soundbeatstime.com/post/newsletter-2
IREA (Institutul Român de Educație a Adulților) , în parteneriat cu UVT și LoPe Norvegia - Forening for mikrointegrering - lansează„Timișoara Cultural Learning City – a Path to Social Inclusion”,un proiect cultural-educativ dedicat întregii comunități
PROGRAMARE ACCESIBILA PENTRU SENIORI:SILVERCODERS LANSEAZĂ RESURSE NOIȘI INOVATOARE PENTRU ABILITĂȚILE DECODIFICARE IN RÂNDUL A ADULȚILOR CU VARSTA DE PESTE 55 DE ANI.
Programul Silvercoders pentru adulti Consorțiul își propune să promoveze dezvoltarea abilităților de programare în rândul adulților cu varsta de peste 55 de ani.
LANSAREA PROIECTULUI „CALMD – Un kit cuprinzător pentru incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități mintale
Newsletter Issue no. 4 | September 2022
Newsletter PDF (download)
Programa cursului - PDF (download)
În contextul pandemiei de COVID-19, tinerii sunt suspuși unei presiuni ridicate în ceea ce privește procesul de învățare, prin sistemele online și hibrid implementate. Astfel, devine o necesitate pentru tineri să își dezvolte competența de a învăța să învețe, să devină autonomi în procesul de învățare.
Manualul ar trebui să fie un sprijin pentru toți formatorii care doresc să dobândească o selecție de strategii de predare adecvate vârstei a II si a III-a, pentru a-și motiva, asista și ajuta cursanții lor vârstnici să depășească potențialele dificultăți și provocări și să contribuie la dezvoltarea unei implicări active în comunitate. Parcurgerea acestui manual va oferi educatorilor implicați în atelierele de creație, abilitățile și materialele necesare pentru lucrul cu cursanții în vârstă. Manualul îi va ajuta pe educatori să înțeleagă dificultățile din procesul de învățare a acestei grupe de vârstă. Unul dintre cele mai importante elemente ale educației este schimbul de cunoștințe și, prin urmare, educatorii implicați în program vor putea să-și sprijine colegii profesori care lucrează cu adulții în vârstă în dobândirea unui nou set de abilități care va face schimbul de cunoștințe deosebit de benefic. Deși proiectul CrADLE se concentrează pe educarea personalului didactic care desfășoară atelierele de creație pentru vârstnici, toate îndrumările pentru mijloacele și tehnicile didactice adaptate oferite de acest manual și de programul pentru educatori vor fi utile și aplicabile în diferite programe educaționale pentru adulți în vârstă. cursanți (54+).
Manual - PDF (download)
Erasmus+ Programme, KA2 - Cooperation for innovation and the exchange of good practices KA204 - Strategic partnerships for adult education
Newsletter Number 3, October 2021
Newsletter PDF (download)
LANSAREA PROIECTULUI SILVERCODERS
Dezvoltarea creativității adulților mai în vârstă prin codificare
SilverCoders promovează îmbunătățirea alfabetizării digitale prin experiențe de învățare eficiente pentru adulți. Proiectul își propune să consolideze abilitățile de codare ale adultilor de peste 55 de ani.
Newsletter PDF (download)
Erasmus+ Programme, KA2 - Cooperation for innovation and the exchange of good practices KA204 - Strategic partnerships for adult education
2nd Transnational Meeting in Ormož, Slovenia
On the 7th of June 2021, we held our 2nd Transnational meeting within the CrADLE project.
The event was hosted by Ljudska univerza Ormož and took place in Ormož, Slovenia.
Newsletter PDF (download)
Erasmus+ Programme, KA2 - Cooperation for innovation and the exchange of good practices,KA204 - Strategic Partnerships for adult education
Project: „Creativity in Art&Design for Learners and Educators“ - CrADLE
IREA împreună cu partenerii alături de care formează consorțiul proiectului One Step Up - One Step Up-skills for Learning to learn, au conceptul un prim IO1 specific si asumat a se realiza în cadrul acestui proiect. Astfel pentru a surprinde cât mai bine esența nevoilor educaționale ale fiecărei comunități au derulat o activitate specifică de sondare a acestora si au adunat toate aceste date colectate într-un raport de cercetare la nivel național, folosind focus grupul ca și instrument de cercetare.
COMUNICAT DE PRESĂ
Centre Comunitare de Învăţare Permanentă – O abordare integrată pentru reducerea disparităţilor economice, sociale şi educaţionale în zonele rurale din Regiunea de Vest a României
Institutul Român de Educație a Adulților, Timișoara - IREA, împreună cu partenerii SVEB – Federația Elvețiană pentru Educația Adulților, CAR- Centrul de Asistență Rurală și FRG-Fundația Româno–Germană, organizează selecție pentru completarea echipei de implementare a proiectului ,,Centre Comunitare de Învățare Permanentă - O abordare Integrată pentru reducerea disparităților Economice, Sociale si Educaționale în zonele rurale din Regiunea de Vest a României”..
„Masă critică pentru educație de calitate prin politici publice fundamentate prin cercetare” (CALIEDU)
Proiectul „Masă critică pentru educație de calitate prin politici publice fundamentate prin cercetare” este un proiect iniţiat de Asociatia Learn&Vision în parteneriat cu Asociaţia Centrul pentru Studiul Democratiei, are o durată de 12 luni, începând cu 1 aprilie 2015, şi este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG România.
IREA, alături de alți 4 partenerii din Germania, Italia și Marea Britanie, dezvoltă în perioada 1 septembrie 2014 – 31 august 2016 un program de formare de tip blended-learning pentru adulți, dedicat cadrelor didactice, precum și personalului și managementului instituțiilor de învățare pentru adulți, denumit OERup!
O abordare integrată pentru reducerea disparităților economice, sociale și educaționale în zonele rurale din Regiunea de Vest a României.
IREA alături de alți 4 parteneri din Europa, MFG Germania (coordonator proiect), SOPHIA Italia, NIACE Marea Britanie și UOC Spania, derulează în perioada 1 septembrie 2014 – 31 august 2016, proiectul denumit OERup! având ca scop promovarea utilizarii Resurselor Educaționale Deschise și totodată a Practicilor Educaționale Deschise, în sfera educației adulților..
Vă invitam pe toți cei interesați să participați la webinarul de deschidere a pachetului de training pilot ce va avea loc în data de 21.10.2015.
Rețeaua Europeană de Politici în domeniul Literației (ELINET) sprijină Săptămâna Literației 2015: o săptămână plină de evenimente pe tema literației în toată Europa, ce se va desfășura între 8 și 17 septembrie 2015. Săptămâna Literației 2015 include un concurs și o ceremonie oficială de încheiere, în ultima zi a evenimentului, la Bruxelles.
Educaţia din cadrul închisorilor este văzută ca o metodă eficientă de reabilitare ce face legătura dintre deţinuţi şi societatea din afara închisorilor, ajutându-i pe aceştia să îşi reevalueze valorile, obiectivele şi priorităţile legate de viaţă, într-un mod pozitiv, pe măsură ce dobândesc abilităţi tehnice, sociale şi personale, pentru a reveni cu succes şi pentru totdeauna în viaţa societăţii.
Testarea pilot a cursului de formare, a început în data de 6 iulie și s-a încheiat în data de 31 iulie 2015.
Evenimentul internațional de sensibilizare asupra Resurselor Educaționale Deschise (RED) a fost organizat în colaborare cu conferința EDEN 2015 (European Distance and E-learning Network), care a avut loc de asemenea în Barcelona, în aceași perioadă.
O abordare integrată pentru reducerea disparităților economice, sociale și educaționale în zonele rurale din Regiunea de Vest a României